L'edifice cultuel entre les periodes paleochretienne et carolingienne - Jurković, Miljenko (Array, 2003)
Autori pišu predgovor časopisa sa temom kultne građevine u razdoblju od ranog kršćanstva do karolinškog doba, dajući novu definiciju problema kontinuiteta između kasne antike i ranog srednjeg vijeka.