"Mobbing" : moralna zlostavljanja na radnom mjestu - Jokić-Begić, Nataša; Kostelić-Martić, Andrea; Nemčić-Moro, Iva (2003)
Cilj ovog rada bio je opisati socijalno-medicinski fenomen zlostavljanja na poslu (tzv. mobbing) koji ostavlja posljedice na duševno i tjelesno zdravlje žrtve. Prema navodima iz strane literature, sa modernizacijom gospodarstva, globalizacijom i prelaskom na kapitalistički način poslovanja, možemo očekivati sve veći broj klijenata koji će se obraćati po stručnu psihološku pomoć radi smetnji nastalih uslijed pojačanih zahtjeva na radnika, loših međuljudskih odnosa i zlostavljanja na radnom mjestu. U ovom radu dan je kratak opis fenomena, karakteristike žrtava i posljedice koje zlostavljanje ostavlja na psihičko zdravlje. U završnom dijelu rada prikazan je jedan slučaj mobbinga koji je bio klinički prepoznat i obrađen.
Projekt MZOS
HRV