Ličke bune u 17. i 18. stoljeću - Holjevac, Željko (Array, 2002)
Autor daje pregled ličkih buna u 17. i 18. stoljeću s posebnim osvrtom na njihovu izvorišnu osnovu u konfliktnoj perspektivi ličkoga ozemlja u njegovoj ranonovovjekovnoj prepoznatljivosti.