Demografske, društvene i gospodarske prilike u Koprivnici i okolici prema zemaljskom popisu iz 1828. - Holjevac, Željko (Array, 2002)
U radu se na temelju popisa iz 1828. valoriziraju različiti aspekti demografske, društvene i gospodarske situacije na području tadašnjega slobodnog i kraljevskog grada Koprivnice kao i na području tadašnjega koprivničkoga kotara.