A word from the editors - Jambrešić-Kirin, Renata (Array, 2003)
Ovaj uvodni tekst posebnog broja časopisa Narodna umjetnost sažima idejnu koncepciju, teme i rezultate znanstvenog skupa Gender and Nation, Tradition and Transition (Dubrovnik, IUC, 20.-25. 05. 2002).