Konstrukcija hrvatske verzije Pavlovijanskog upitnika temperamenta (PTS) - Lučev, Ivana; Tadinac Babić, Meri; Tatalović, Sanja (2002)
Konstruirali smo hrvatsku verziju Pavlovijanskog upitnika temperamenta (PTS) postupkom koji predlažu autori tog instrumenta. Konačna verzija upitnika sastoji se od ukupno 69 čestica, po 23 u skalama snage ekscitacije (SE), snage inhibicije (SI) i mobilnosti (MO). Pouzdanosti svih skala upitnika su zadovoljavajuće: Cronbachovi koeficijenti pouzdanosti iznose α = 0, 87 za SE, α = 0, 81 za SI i α = 0, 88 za MO skalu. Skale su međusobno značajno povezane: rSE-SI= 0, 27, rSI-MO = 0, 21, rSE - MO=0, 67.
Projekt MZOS
HRV