Tragom izgubljene slike Hansa von Aachena Polaganje u grob - Cvetnić, Sanja (Array, 2001)
Dva prijedloga autorskih rješenja za slike s temom Polaganja u grob, visoko srodnih kompozicijskih rješenja, koji su se pojavili 1977. godine - atribucija Marije Cionini-Visani kojom je minijatura iz milanske privatne zbirke pridružena opusu Julija Klovića (u. 1578.) i atribucija Grga Gamulina za sliku iz Strossmayerove galerije u Zagrebu Giovanniju Battisti maganzi (u. 1586.) - osporeni su usporedbom s istoimenim bakrorezom Raphaela Sadelera I, datiranim 1593.g., prema izgubljenoj slici Hansa von Aachena iz 1591. g., rađenoj za rezidenciju Wilhelma V. Bavarskog u Münchenu. O velikome uspjehu kompozicije snažno obilježene manirističkim značajkama svjedoče brojne kopije, od kojih je ovdje razmotrena slika u Bonnu (radionički rad, inv. br. 86.0018), te kopije prema Sadelerovoj grafici - također u Bonnu, potom u Grazu, minijatura u Milanu, slika u Strossmayerovoj galeriji u Zagrebu i u privatnoj zbirci u Zagrebu.