Porijeklo hagiografskog emocionalno-ekspresivnog stila u staroruskoj književnosti - Vidmarović, Natalija (Array, 2002)
Članak se bavi jednom od najzanimljivijih pojava stare ruske književnosti - izvorima takozvanog emocionalno-ekspresivnog stila 14. i 15. st. Autorica razmatra razvoj stila od starogrčkog govorništva sve do 15. st. kada je stil dosegao svoj vrhunac u staroruskim žitijama svetih. Posebnu pažnju autorica posvećuje utjecaju radova kršćanskih apologeta na razvoj tog stila.