Studentska percepcija seksualnog uznemiravanja - Balenović, Tina (Array, 2000)
Cilj istraživanja bio je provjeriti postojanje razlika u percepciji seksualnog uznemiravanja između spolova, ovisno o spolu žrtve i reakciji žrtve. Ispitivanje je provedeno na 159 studenata i studentica Sveučilišta u Zagrebu. Nađene su razlike u percepciji seksualnog uznemiravanja između muških i ženskih ispitanika, kao i razlike u percepciji s obzirom na spol žrtve. Te razlike dobivene su procjenama hipotetskih priča koje opisuju seksualno uznemiravanje. Muški i ženski ispitanici su se razlikovali i po kaznama koje bi odredili za napadača, te po onome što bi osjećali i učinili u takvoj situaciji.