Poetika nulte točke - Oraić Tolić, Dubravka (Array, 2002)
U clanku se postavlja pitanje o suodnosu najradikalnijeg oblika avangardne poetike nulte tocke, transmentalnog jezika zauma, prema postmoderni. Obrazlaze se teza da avangardna poetika nulte tocke vjeruje u arhesem i original, dok je u postmoderni takva vjera poljuljana ili je uopce nema. Avangardni je zaum antikulturološki ili transkulturoloski projekt ; u postmoderni je oblik ludizma. Teza se obrazlaze na primjeru ruskih stihova hrvatskih pjesnika Josipa Severa i Ratka Venturina koji se oslanjaju na tradiciju ruske avangarde.