Neandertalci - lovci, mesožderi, kanibali - Karavanić, Ivor (Array, 2001)
Nove znanstvene spoznaje o Neandertalcima već dulje vrijeme zauzimaju pažnju mnogobrojnih znanstvenika ali i šire javnosti. U članku su na znanstveno-popularan način iznesene osnovne spoznaje o životu neandertalaca i njihovoj materijalnoj kulturi.