Modalni modeli u hrvatskom i drugim slavenskim jezicima - Sesar, Dubravka (Array, 2001)
Polazeći od razlika u teorijskom pristupu sintaktičkoj obradi hrvatskoga i većine slavenskih jezika, prilog se bavi modalnom sastavnicom pojedinih tipova jednostavnih iskaza , odnosno rečenica različitoga "sadržaja". Usporedbom hrvatskih modalnih obrazaca s češkima, poljskima i ruskima, redefeniraju se osnovni modalni modeli u hrvatskom jeziku.