Czesi w Chorwacji na przelomie wieków - Agičić, Damir (Array, 2001)
U radu se govori o doseljenju Čeha u Hrvatsku, napose u područje oko Daruvara, te o njihovu suživotu s domaćim stanovništvom. Govori se i o znamenitim Česima, koji su doprinosili hrvatskoj kulturi i znanosti.