Pričati : "novi" lik u priči o 'glagolima govorenja' - Žic Fuchs, Milena; Tuđman-Vuković, Nina (2000)
'Glagoli govorenja' tvore zanimljivu značenjsku skupinu leksema kako u hrvatskome tako i u mnogim drugim jezicima. U ovome radu analiziraju se značenjske bliskosti glagola govoriti, razgovarati i pričati poglavito radi mogućeg objašnjenja što omogućava glagolu pričati pojavljivanje u substandardnim sintagmama poput pričati engleski, pričati telefonom itd.
Projekt MZOS
HRV