Grob kao znak i poruka. O japodskim pogrebnim običajima - Olujić, Boris (Array, 2002)
Cjelina pogrebnih običaja, arhitektura groba, njegov položaj u prostoru, pogrebna nošnja, način pokapanja i niz radnji prije, tijekom i poslije pogreba, sve to predstavlja važan dio japodskog identiteta.