Ranokršćanski križevi u srednjovjekovnim crkvama - Fisković, Igor (Array, 2000)
Ulomci ranokršćanske arhitektosnke plastike ugrađeni u srednjovjekovne crkve na istočnoj obali Jadrana tumače se kao svojevrsne relikvije i znakovi posvete novih kultnih građevina.