Glačane kamene rukotvorine neolitičkog i eneolitičkog razdoblja u Hrvatskoj - Težak-Gregl, Tihomila (2001)
U Europi je 1998. pokrenut međunarodni interdisciplinarni UNESCO projekt IGCP 442 s ciljem proučavanja vrsta kamena koje su se rabile za izradu arheoloških artefakata. Ovaj rad je prikaz stanja istraživanja spomenute problematike u kontekstu neolitičkih i eneolitičkih kultura na prostoru Hrvatske.
Projekt MZOS
HRV