A propos d'une publication sur la Bosn&#305 ; e Otomane (Michael R. Hickok, Otoman Military Administration in eighteenth-century Bosnia, Brill 1997) - Moačanin, Nenad (Array, 2001)
U radu se iscrpno i kritički vrednuje knjiga M.R. Hickoka o osmanskoj Bosni u 18. stoljeću. Nasuprot nacionalnoromatičkim prikazima u najnovijim radovima nekih bošnjačkih autora, američki osmanist zastupa podjednako neodrživa stajališta o "zajedništvu interesa" središnje vlasti i kapetanijske vojske u Bosni.