Motivi usmenih predaja u novijem čakavskom pjesništvu Istre - Rudan Kapec, Evelina (Array, 2000)
U članku se istražuje motive usmenih predaja u novijem čakavskom pjesništvu Istre, kontekst u kojem se pojavljuju i njihovu ulogu u okviru poetike određenog autora.