Novija saznanja o kaštelu Konjščina - Horvat, Zorislav (Array, 2001)
Godine 1998. započela su arheološka iskopavanja i radovi na sanaciji i revitalizaciji kaštela Konjščina. Kaštel Konjščina sagrađen je u močvarnoj ravnici nedaleko od rijeke Krapine, jedinstvena je tlocrta i organizacije prostora.