Nastava stranih jezika na ispitu - Häusler, Maja (Array, 2001)
Važnost poznavanja stranih jezika u današnjim uvjetima života nameće i nastavi stranih jezika nove zadatke kao što su npr. uvođenje ranog učenja stranih jezika, bilingvalna nastava, primjena novih medija, uzimanje u obzir raznovrsnih socijalnih konteksta učenja, te poštivanje načela višejezičnosti. Za ostvarenje tih zadataka potrebne su u nastavnom procesu inovacije, zatim osiguranje kvalitete kao i stalna evaluacija nastave.