Landeskunde im fremdsprachlichen Deutschunterricht - Häusler, Maja (Array, 2001)
Globalnim umreženjem, sve većom mobilnošću ljudi i internacionaliacijom ljudskih pothvata kulturološki sadržaji u nastavi stranih jezika postaju sve važniji. Članak razmatra pojam i dosadašnje koncepte zemljoznanstva, kurikularnu problematiku, metode podučavanja i učenja zemljoznanstvenih sadržaja, te istražuje tu temu u nastavnim programima hrvatskih škola i novim udžbenicima njemačkog jezika.