Plagijat u jednojezičnoj leksikografiji - Kryžan-Stanojević, Barbara; Stanojević, Milan-Mateusz (2001)
U radu se razmatra pojam autorstva rječnika te u vezi toga mogućnost leksikografskog plagijata. Autori članka pokušavaju precizirati na kojoj od razina u procesu stvaranja leksikografskog djela možemo govoriti o autorstvu i koji dijelovi leksikografskog opusa podliježu plagijatu. U članku će se to pitanje proslijediti na primjerima poljskih, hrvatskih i engleskih jednojezičnih rječnika.
Projekt MZOS
HRV