Temeljni pojmovi dodirnoga jezikoslovlja - Piškorec, Velimir (Array, 2001)
U radu se raspravlja o temeljnim pojmovima dodirnoga jezikoslovlja: dvojezičnosti i višejezičnosti, jezičnom dodiru, posljedicama jezičnih dodira, te interferenciji i integraciji. Tematizira se i odnos dodirnoga jezikoslovlja kao širega, interdisciplinarnoga područja i kontrastivne analize jezika u dodiru kao strukturalističke jezikoslovne metode. Uspordebom nazivlja karakterističnoga za pojedine dodirne jezikoslovce ilustrira se činjenica terminološke neujednačenosti te upućuje na mogućnost usustavljivanja nazivlja dodirnoga jezikoslovlja. U skladu s terminološkim naputcima za hrvatski standardni jezik u radu se pledira i za uporabu nazivka _dodirno jezikoslovlje_ uz već postojeće nazivke _teorija jezika u kontaktu_ i _kontaktna lingvistika_.