Svršetci kod Flann O'Briena i Samuela Becketta - Grgas, Stipe (Array, 2002)
Rad polazi od postavke da približavanje novoga milenija determinira i način kako se sagledava vrijeme u romanu. U analizi irskih pisaca O'Briena i Becketta autor pokazuje kako se u njihovim djelima na različite načine konceptualizira i vrednuje ljudska konačnost i neminovnost kraja.