"Flann O'Brien's Machines on Emerald Isle&#34 - Grgas, Stipe (Array, 2002)
U radu se u djelu irskoga romanopisca Flann ='Briena istražuje nazočnost referencija na strojeve. Autorova analiza pokazuje kako je ta referencija kulturalno obilježena i kako se iz nje može iščitati O'Brienova pozicionalnost glede irskoga identiteta.