"Svojatanje prostora u pjesništvu irskog Sjevera&#34 - Grgas, Stipe (Array, 2002)
U radu se nudi čitanje djela triju sjevernoirskih protestantskih pisaca kod kojih autor zapaža odnos prema prostoru koji je uvelike različit od onoga koji prožimlje pjesnike koji pripadaju katoličkoj zajednici. Taj ambigvitet glede prostora tumači se osbujnim položajem protestantskog kolektiviteta u Irskoj.