Jezik Veprinačkog zakona (1507) - Kuzmić, Boris (2001)
Jezični opis obuhvaća raščlambu teksta na ortografskoj, fonološkoj, morfološkoj i sintaktičkoj ravni, a posebni se interes usmjeruje prema usporedbi jezika predloška s jezikom mlađih prijepisa.
HRV