Putovima hrvatskih organskih idioma (Josip Lisac, Hrvatski govori, filolozi, pisci ; Mala knjižnica Matice hrvatske, Zagreb 1999.) - Kuzmić, Boris (Array, 1999)
U radu se prikazuje knjiga koja sintetski prikazuje značajke hrvatskih organskih idioma, kritički se osvrće na pojedine hrvatske filologe i njihov istraživački rad na području dijalektologije i povijesti hrvatskoga jezika.