Jezična obilježja Senjskog korizmenjaka (1508) - Kuzmić, Boris (Array, 2002)
U jezičnoj se analizi uzimaju u obzir fonološka, morfološka i sintaktička obilježja teksta Senjskoga korizmenjaka. Senjski korizmenjak pisan je čakavsko-crsl. amalgamom u kojem prevladava čakavski sloj.