Polazišta za oblikovanje digitalnih zbirki s obzirom na informacijske potrebe znanstvenika - Vrana, Radovan (2002)
U raduje obrađeno nekoliko tema povezanih s razvojem elektroničkih izvora informacija te s prepoznavanjem i potvrđivanjem njihove vrijednosti - u prvom redu za potrebe znanosti, ali i za potrebe drugih korisničkih skupina. Pritom je vrlo važno prepoznati informacijske potrebe pojedinih korisničkih skupina, primjerice znanstvenika, kako bi se usluge i sadržaji elektroničkih izvora informacija poput baza podataka, online časopisa i digitalnih zbirki mogli što kvalitetnije iskoristiti. Mogućnosti i načini korištenja tih izvora za sada nisu do kraja istraženi i predstavljaju široko i otvoreno područje, istraživanjem kojega će se dobiti podaci nužni za oblikovanje digitalnih zbirki i pratećih usluga digitalnih knjižnica za potrebe rada znanstvenika, ali i ostalih korisničkih skupina.
Projekt MZOS
HRV