...et circenses u Solinu - Sanader, Mirjana (Array, 2001)
U Arheološkom muzeju u Splitu čuva se, između ostalih, i dvanaest urni (ili dijelova urni) koje su pronađene u blizini zapadne salonitanske nekropole, a pokraj amfiteatra.Ovaj rad, uz pomoć očuvanih natpisa i reljefa s urni, a na temelju dosadašnjih spoznaja o gladijatorskim igrama, išćitava i analizira što više podataka o njima