Frazeologija u "Srijemskim pričama" Ise Velikanovića - Petrović, Bernardina (Array, 2000)
Hrvatski književnik, prevoditelj i leksikograf Iso Velikanović (1869.-1940.) zanimljiv je pojav u hrvatskom kulturnom životu na kraju 19. i u prvoj polovici 20. stoljeća. Njegov neobično bogat i raznovrstan ali nedovoljno istražen opus tek će trebati podrobnije proučavati. Rasvjetljavanju će Velikanovićeva književna izraza zasigurno pomoći i istraživanje frazeologije u njegovim djelima. Razmatranjem frazema na strukturnom i semantičkom planu u zbirci pripovijedaka Srijemske priče to se istraživanje nastoji potaknuti.