Profesionalno obrazovanje knjižničara : teorijska uporišta i praktični problemi - Lasić-Lazić, Jadranka; Slavić, Aida (1999)
U radu se govori o obrazovanju knjižničara, o krizi institucionalnog obrazovanja u vrijeme promjena, o utjecaju informacijskog društva i posljedicama koje ove promjene imaju na obrazovanje knjižničara. Daje se objašnjenje kako se priroda ovih promjena odražava na formalno obrazovanje na akademskoj razini te posebno na korjenite promjene koje čekaju hrvatske knjižničare u pogledu permanentnog obrazovanja. Autorice će sumirati osnovna stajališta i osnovne probleme posebno u kontekstu otvaranja preko ECTS sustava prijenosa bodova i mogućnosti suradnje hrvatskih i slovenskih obrazovnih institucija i ostalih sudionika u obrazovanju informacijskih stručnjaka- bibliotekara.
Projekt MZOS
HRV