Školovanje knjižničara : kako prilagoditi "tradicionalne" programe "novom vremenu" i promijenjenim zadaćama - Lasić-Lazić, Jadranka; Slavić, Aida (2000)
U radu je opisano i objašnjeno okreuženje u kojem se događaju promjene u obrazovanju knjižničara na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je o povijesnoj predodređenosti, ali i o svjetskim trendovima razvoja profesionalnog pbrazovanja informacijskih stručnjaka. Nastavni planovi i programi knjižničarskih škola u svijetu nastoje pratiti promjene kojima su izložene knjižnice usred napretka informacijske i komunikacijske tehnologije. Plan i program obrazovanja na Odsjeku za informacijske znanosti i Katedri za bibliotekarstvo, nužno se mijenja. Osnovna pitanja promjene i razvoja nastavnog plana i programa bit će prikazana na primjeru prilagodbi kolegija Klasifikacija i klasifikacijski sustavi. U radu će se pokušati objasniti dinamika veze između unapređenja obrazovanja, napretka profesije i napretka istraživačkog rada u znanstvenom području informacijskih znanosti.
Projekt MZOS
HRV