O mogućnostima kategorizacije partikula u hrvatskom jezičnom standardu - Sesar, Dubravka (Array, 1992)
Na osnovi morfološke, sintaktičke i semantičke kategorizacije partikula u srodnim, slavenskim jezicima u članku se razmatraju mogućnosti definiranja i razvrstavanja partikula u suvremenom hrvatskom književnom jeziku.