Tilurij - rimski vojni logor. Prethodno izvješće s arheoloških istraživanja u sezoni 2000 - Sanader, Mirjana (Array, 2001)
U godini 2000. nastavilo se sa sustavnim istraživanjem na mjestu nekadašnjeg rimskog vojnog logora Tilurij.Ustanovljen je konačni izgled južnog zida goleme građevine kao i što je nastavljeno istraživanje oboda cisterne za vodu.Na sjeverozapadnom dijelu logora očišćeni su ostaci 40 m. dugačkoga vanjskog zida građevine za sada nepoznate funkcije.