Časopis "Bosanski prijatelj&#34 - Brešić, Vinko (Array, 2000)
Kao prvi (hrvatski) časopis u BiH osnivača, urednika i u najvećem dijelu suradnika fra Ivana Jukića, "Bosanski prijatelj" vezao je bosanskohercegovački kulturni prostor za hrvatski, te pridonio preporodnome procesu hrvatske nacionalne integracije i inicirao književni život i na periferiji nacionalne književne matice.