Uloga straha od jezika u učenju stranog jezika - Mihaljević Djigunović, Jelena (Array, 2000)
U članku je riječ o strahu od jezika. U posljednje vrijeme pridaje mu se mnogo pozornosti u stručnoj literaturi o usvajanju drugoga jezika. Taj važni afektivni faktor, pokazala su istraživanja, može utjecati na mnoge komponente procesa učenja, uključujući i sam uspjeh u učenju. Istraživanje opisano u čalnku provedeno je na uzorku srednjoškolskih učenika koji uče engleski kao strani jezik, a njime se pokušalo ispitati postojanje straha od jezika i utvrditi njegovu povezanost s nekoliko drugih važnih faktora u učenju jezika. U zaključku se iznose implikacije rezultat provedenog istraživanja na nastavu engleskog jezika.