Pročelje Zborne crkve u Starome Pagu - Fisković, Igor (Array, 1999)
Pročelju Zborne crkve u Starome Pagu, kao poznatom djelu Pavla Vanuzzijeva s kraja 14.st. prvi put se očitavaju povijesni razlozi i uvjeti nastanka te analizira s time povezan cjeloviti ikonografski program. Na taj način se proširuju spoznaje o stremljenjima ondašnje teološke misli, ali i umjetničke prakse netom otvarane zbilji života u usponu prvog humanizma u Dalmaciji.