Turci u Satiru Matije Antuna Relkovića - Čaušević, Ekrem (Array, 1999)
U radu se govori o povijesnom okviru u kojem je nastao Relkovićev Satir te o autorovu ideološkom stavu prema muslimanima u Slavoniji koje on naziva Turcima, dok su oni gotovo u cijelosti bili muslimani južnoslavenskoga porijekla.