Vučetićev san - Jesenković, Jelena (Array, 1999)
San o hobotnici na Punti Ključa dijalektalna je pjesma Šime Vučetića, objavljena u zbirci Libro Dubaja Marusa. Analiza ove pjesme temelji se na sintaktičkoj i afektivnoj teoriji pjesništva. Pokazuje se da je ponavljanje osnovna pjesnička figura. Pjesnički znak uspostavlja se gradnjom motiviranih odnosa među dijelovima teksta.