Prilog poznavanju tehnologije pečenja neolitičke keramike u središnjoj Hrvatskoj - Težak-Gregl, Tihomila; Šimić-Kanaet, Zrinka (2000)
U članku se opisuje pokus pečenja keramike proveden s namjerom da se utvrdi na koji se način dobivala neolitička mrljasta keramika. Takva se keramika pojavljuje u više neolitičkih kultura, ali se do sada smatralo da je jedino u brezovljanskom tipu sopotske kulture dobivena namjerno primijenjenim posebnim tehnološkim postupkom čija su posljedica mrlje određenih geometrijskih oblika.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV