Boetije u vrtlogu samostanskih skandala: nepoznati rukopis Filipa Zadranina s kraja 15. stoljeća - Novaković, Darko (Array, 1999)
Dosada nepoznati rukopis Filipa Zadranina s kraja 15. stoljeća sadržava pjesničku parafrazu proznih dijelova Boetijeve rasprave De consolatione philosophiae. Uz to, u rukopisu se nalaze i brojni manji sastavci iznimno važni za kulturnu povijest Zadra krajem 15. stoljeća.