Špilja Vindija je posjećivana i prije 1928 - Karavanić, Ivor (Array, 2000)
U rubrici "Odjeci" (Večernji list, 19. 09. 2000.) objavljen je tekst "Špilju Vindiju i Mirka Maleza otkrio je Stjepan Vuković". S. Vuković je otkrio špilju Vindiju kao paleolitičko nalazište jer je prvi objavio i interpretirao nalaze koje je ondje pronašao. Međutim, sama je špilja i prije njegova prvog posjeta tom nalazištu u jesen 1928. godine bila poznata i posjećivana. U tekstu se pogrešno neandertalac povezuje s nalazištem Punikve kod Ivanca. Nalazi ondje pronađeni pripadaju ašelejenskoj kulturi tipičnoj za čovjeka vrste Homo erectus.