Jezični snobizam - Kryzan-Stanojevic, Barbara (1998)
Nasilone wystepowanie zapozyczen z jezykow obcych moze byc przejawem snobizmu jezykowego. Sam snobizm jest zjawiskiem przede wszystkim socjologicznym dlatego snobizm jezykowy jest przede wszystkim uwarunkowany od zjawisk pozajezykowych.
HRV