Upravljačke elite i ekonomije znanja - Lažnjak, Jasminka (Array, 2002)
U radu se najprije analizira novi teorijski okvir modernizacije koji proizlazi iz teorije inovativnog društva i ekonomije znanja. Ključni poces u tako definiranoj modernizaciji je ovladavanje procesima upravljanja tehnološkom promjenom. Upravljačke su elite jedan od glavnih aktera tog procesa. Drugi dio rada bavi se analiziranjem mogućnosti utjecaja na formiranje i ponašanje upravljačkih elita pomoću modela konstruktivne procjene tehnologije.