Prvi spomen Međimurja - Frančić, Anđela (Array, 2000)
Toponim Međimurje od vremena svoje pojavnosti imalo je nekoliko oblika na hrvatskom i na mađarskom jeziku. Raspravlja se o prvom liku imena i njegovu tumačenju.