O potrebi novih jezikoslovnih proučavanja Baščanske ploče - Damjanović, Stjepan (Array, 2000)
Autor se zalaže da daljnje proučavanje jezika Baščanske ploče i ukazuje na moguće smjerove takvih istraživanja.