Młodosc w sredniowiecznym Dubrowniku - Pešorda, Zrinka (Array, 1998)
Autorki ukazujš życie młodzieży z warstw wyższych społeczns i Dubrownika w okresie pós nego sredniowiecza. Szczególna uwaga pos więcona jest stosunkom w rodzine, nawišziwaniu zwišzków miŁosnych i małżeńskich oraz roli młodzieży w życiu publicznym miasta.